Παίρνουμε τους δρόμους, παρατηρούμε, ψάχνουμε, γράφουμε...

Παρασκευή 12 Απριλίου 2013

Κοιμηθείτε έξω απόψε...



 Εσύ, έχεις που να κοιμηθείς απόψε;


Μια  νύχτα διαφορετική από τις άλλες, κυριολεκτικά στο δρόμο, καλεί τους πολίτες να περάσουν απόψε η «ΚΛΙΜΑΚΑ» σε συνεργασία με τους «Αγανακτισμένους Μοτοσυκλετιστές Ελλάδας", συνεχίζοντας τη μακρόχρονη προσπάθεια αντιμετώπισης του προβλήματος των αστέγων. 

Για όγδοη συνεχή χρονιά, διοργανώνεται σήμερα βραδιά «Sleep Out» στην πλατεία Κλαυθμώνος, από τις 06:00 μ.μ. έως 08:00 π.μ του Σαββάτου, με στόχο την αφύπνιση και την κινητοποίηση της πολιτείας και των πολιτών, ώστε να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα των αστέγων ως ένα ιδιαίτερο κοινωνικό ζήτημα, που απαιτεί πολιτικό σχεδιασμό και οργανωμένη δράση.


Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η «ΚΛΙΜΑΚΑ» σε σχετική ανακοίνωση, «η προσπάθεια για την αντιμετώπιση του προβλήματος των αστέγων, δεν αφορά μόνο μια νύχτα συμβολικής συμπαράστασης. Αφορά όμως όλους μας, να διεκδικήσουμε την ουσιαστική εφαρμογή του συνταγματικά κατοχυρωμένου δικαιώματος στη στέγη».


Επειδή όμως το πρόβλημα αυτό αφορά τους ίδιους τους αστέγους, η φετινή εκδήλωση "Sleep Out" θα ξεκινήσει με πορεία τους προς την Βουλή, για την διεκδίκηση του δικαιώματος στη στέγη και την αξιοπρεπή διαβίωση, γεγονός που συντελείται για πρώτη φορά στη χώρα μας.


Σημειώνεται ότι, στο πλαίσιο της εκδήλωσης θα πραγματοποιηθούν διάφορες δράσεις, μεταξύ των οποίων, ενημέρωση για το πρόβλημα των αστέγων και τις υπηρεσίες του Προγράμματος Στήριξης Αστέγων της ΚΛΙΜΑΚΑ, προβολή σχετικών ταινιών, καθώς και καλλιτεχνικά δρώμενα όπως συναυλία, θεατρικές παραστάσεις, έκθεση φωτογραφίας κ.λ.π.



Οι καλλιτέχνες που θα συμμετάσχουν στο «Sleep Out» 2013 είναι οι:

Δημήτρης Πουλικάκος και Οι Άσσοι του Καράτε Νο2, Μαριέττα Φαφούτη, Μανώλης Ρακιντζής και Σταύρος Κυπραίος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου